Eesti Pank: kommertspankade kahjum ei tekita muret

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank: kommertspankade kahjum ei muret ei tekita.
Eesti Pank: kommertspankade kahjum ei muret ei tekita. Foto: Raigo Pajula.

Kuigi Eesti kommertspangad said I kvartalis ühtekokku 444 miljonit krooni kahjumit, ei anna see Eesti Panga hinnangul veel põhjust muretsemiseks.

Eesti Panga finantsvahenduse osakonna juhi Jaak Tõrsi sõnul on esimese kvartali kahjum pankade 250 miljardi kroonise bilansimahuga võrreldes suhteliselt väike, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Summa peaks küündima kümnetesse miljarditesse kroonidesse, et see tekitaks pankadele probleeme,» arvas Tõrs.

Pankade tulemusi mõjutasid esimeses kvartalis Eesti Panga teatel laenukahjumid.

«Laenukahjumid, mida ei ole kliendid pankadele tagasi maksnud, küündivad kuuele miljardile kroonile, samas pangad on teinud juba allahindlusi,» ütles Tõrs.

Pangad on arvestanud, et sellest kuuest miljardist kroonist on poolteist miljardit sellist laenuraha, mida pangad tõenäoliselt enam oma klientidelt kätte ei saa.

Laenamine on Eesti Panga teatel aga pidurdunud ja pidurdub veelgi, sest inimesed on tulevikus suhtes ebakindlad ja pangad konservatiivsemad kui varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles