Keskpank: mullune riigieelarve oli viga

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskpanga president Andres Lipstok Haapsalus esinemas peeaegu saalitäie rahva ees.
Keskpanga president Andres Lipstok Haapsalus esinemas peeaegu saalitäie rahva ees. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Eesti Panga president Andres Lipstok märkis reedel Haapsalus esinedes, et praegustes hädades on süüdi eelmise aasta liiga helde käega tehtud eelarve.


«Kui kusagil on mööda pandud, siis 2008. aasta eelarvega,» ütles Lipstok. «Kulutused tehti eelarves buumiaja tulude pealt, eelarve oleks tulnud teha väiksem, siis poleks kärped praegu nii valulikud.»

Lipstok märkis, et selle aasta lõpuks on oodata Eesti jooksevkonto ülejääki ning ka keskmise palga ja töö tootlikkuse vahekord on õige.

Lipstok kaitses kohaliku keskerakondlase küsimusele vastates ettevõtete tulumaksu vabastust. Samuti keskpanga tegevust laenubuumi ajal.

«Meil on pisike avatud majandus fikseeritud valuutakursiga, meie ei kehtesta igapäevaselt laenuintresse,» lausus Lipstok. «Eesti Pank on teinud laenuturu osa sammud peaaegu maksimumi läheduses.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles