Eesti Energia kaevurid loodavad palga osas kokku leppida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevanduse kaevurid.
Estonia kaevanduse kaevurid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Põlevkivitootja Eesti Energia Kaevandustes töötavad mäetöötajad ei esitanud kolmapäeval ettevõttele avaldust hetkel kehtiva kollektiivlepingu ülesütlemiseks, kuna loodavad palgaküsimuses kokkuleppele jõuda.

Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski ütles BNSile, et kuna poolte seisukohad on läbirääkimiste käigus vahepeal üksteisele lähenenud, siis loodab ametiühing enne praeguse kollektiivlepingu lõppemist ikkagi kokkuleppele jõuda.

Seetõttu ei teatanud ametiühing Eesti Energia Kaevandustele täna soovist kollektiivlepingut mitte pikendada. Praegune kollektiivleping kehtib 24. aprillini ja selle mitte pikendamise soovist peab ametiühing ettevõtet teavitama vähemalt kolm kuud ette.

Varasema info põhjal on nõuab ametiühing 20-protsendist palgatõusu, samal ajal kui tööandja pakub vaid 6,2 protsenti palgalisa. Lisaks vaidlevad pooled preemiate, ületunnitöö lisatasude ning ootamatu töölekutsumise tasu üle.

Ponjatovski ei ole varem soovinud läbirääkimisi kommenteerida, viidates läbirääkimiste lõpuni kehtivale poolte vaikimiskohustusele. «Võin vaid öelda, et olukord on keeruline ja seepärast määrasime kaevurite konverentsi 17. veebruarile,» ütles ta jaanuari alguses.

Ponjatovski märkis toona, et juba on teada ka kaevurite ametiühingu 17. veebruari konverentsi päevakord: Eesti Energia Kaevanduste poolsed rikkumised töö tasustamisel, töötajate ebavõrdne kohtlemine Eesti Energias, tööandja survestamise meetmed seoses kokkuleppe mittesaavutamisega kollektiivlepingu osas ja streigikomitee valimised.

Eesti Energia Kaevandustes kaevurite ja energeetikute sõltumatusse ametiühingusse kuulub ligi 2300 inimest, peamiselt mäetöötajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles