Korrastatud arvutid saavad uue elu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad arvutid.
Vanad arvutid. Foto: Liis Treimann

Microsoft Eesti korraldab koostöös sihtasutusega Vaata Maailma ning teiste juhtivate ettevõtetega nagu EMT, Elion ja MicroLink pühapäeval arvutite korrastamise talgud, kus antakse uus elu enam kui 200 arvutile.


Hästi korda tehtud kasutatud arvutid annetatakse eakatele, suurperedele ning erivajadustega inimestele.

Microsoft Eesti esinduse juhi Rain Laane sõnul on eelneva kolme aasta jooksul ettevõtte algatatud heategevusprojekti abil saanud korras ja kontrollitud arvutikomplekti üle 400 erivajadusega lapse. «Meil on hea meel tõdeda, et läbi liikumise Uus Algus anname olulise panuse arvutioskuste edendamisele ja inimeste silmaringi laiendamisele,» lausus ta.

Arvutid tehakse korda Microsofti, IT-Kolledži tudengite, 3 Step IT, SA Vaata Maailma ja teiste vabatahtlike abil. Esimesed arvutid toimetatakse vanurite eneseabi ja nõustamise ühingu, lastekaitse liidu ning suurperede abistamise seltsi vahendusel abivajajateni juba sel kevadel.

«Kõik osalevad ettevõtted panustavad sellesse projekti, tunnetades endal sotsiaalset vastutust. Usume, et mitte kedagi ei tohiks infoühiskonna hüvedest kõrvale jätta,» ütles projekti juhtiva Vaata Maailma sihtasutuse juhataja Ain Järv. Ta lisas, et e-teenuste kasutamine vähendab jalavaeva, transpordi- ja postikulusid, internet annab võimaluse olla kursis ühiskonnaeluga ning selles aktiivselt osaleda.


Suurimaks arvutite annetajaks on registrite ja infosüsteemide keskus (RIK). Kontoritehnika rendifirma 3 Step IT annetab talgutel samuti arvuteid ja monitore. Arvutid kogutakse annetajatelt kokku, tehakse korda ning installeeritakse operatsioonisüsteem
Windows XP ja Office 2003, mille annetab Microsoft.

Arvutite korrastamise talgud on osa inimeste infoühiskonda kaasamise projektist Ole Kaasas, mille eestvedajaks on Vaata Maailma SA, EMT, Elion ja MicroLink. See toetab ühtlasi «Teeme ära - minu Eesti» algatust, mille üks juhtmõte on, et infotehnoloogia on ühiskonnaelus osalemiseks asendamatu vahend.

Projekti eesmärk on korraldada arvuti alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva kolme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles