Kaks kolmandikku tippjuhtidest kavatseb tänavu töötajate palku tõsta

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveits tippjuhtide palgale piiri ei pannud.
Šveits tippjuhtide palgale piiri ei pannud. Foto: SCANPIX

PWC Eesti tippjuhtide küsitlusest selgus, et kaks kolmandikku neist plaanib sel aastal oma töötajatel palku tõsta. Enamasti jäävad palgatõstmise plaanid viie protsendi piiresse.

Iga kümnes juht ütles, et plaanis on töötajatel tõsta palku rohkem kui 5 protsenti. Palkade langetamist ei plaaninud ükski juht.

Enam kui pooled küsitletud juhtidest palkasid eelmisel aastal töötajaid juurde ning ligi pooled näevad ka tänavu ette töötajate arvu suurendamist.

Uuringust tuli ka välja, et tööjõuga seotud küsimused on Eesti juhtidele probleem number üks. Kõige enam näevad nad ettevõtte kasvu takistajatena just vajalike oskustega tööjõu ebapiisavat kättesaadavust ning suurenevaid energia ja toorainekulusid. Kaks kolmandikku juhtidest peavad oluliseks riskiks ettevõtte kasvulootuste puhul ka seda, et maksukoormus kasvab ning tarbijate käitumine ja ostujõud muutub.

Riigi tegevusest hindasid juhid kõige madalamalt seda, kuidas valitsus on aidanud lahendada tööjõupuuduse probleemi. Samuti ei näe juhid, et valitsus oleks ettevõtjate jaoks ärikeskkonda parandanud või äriajamist lihtsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles