Valitsus tahab maksustada siseriiklikud lähetustasud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik

Kuna uue töölepinguseaduse kohaselt ei pea tööandja enam Eesti-sisese lähetuse puhul alluvale lähetusraha maksma, plaanib valitsus selle maksustada.


Rahandusministeerium avalikustas eile valitsuse määruse eelnõu «töölähetuse kulude hüvitiste ja välislähetuse päevaraha piirmäärad ning nende maksmise kord» ja saatis selle kooskõlastamiseks, vahendab

aripaev.ee

. Peamiseks erinevuseks varasemaga võrreldes on riigisiseste töölähetuste päevaraha maksmise kohustuse puudumine, seisab eelnõu seletuskirjas.

Rahandusministeeriumis valminud seadusandlik akt lähtub põhimõttest, et kui päevaraha maksmise kohustust pole, pole sellele vaja ka maksuvabastust. Praegu kehtiva korra järgi on siseriikliku maksuvaba päevaraha ülempiir 80 krooni ning seda ületav summa maksustatakse kui erisoodustus.

«Kulude piirmäärasid muudetakse ainult selles osas, et kaotatakse töölähetuse päevaraha alammäär riigisisesel lähetusel, ning jäetakse täielikult välja majutuskulude alammäärad. Varem oli majutuskulude alammäär seotud töötaja õigusega keelduda lähetusest,» selgitas rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna peaspetsialist Kristo Madrus eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles