Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Milliseid toite reklaamib ministeerium «Eesti maitsena»?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kadri Inselberg
Copy
Eesti väljapanek ühel maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil Grüne Woche.
Eesti väljapanek ühel maailma suurimal põllumajandus- ja toidumessil Grüne Woche. Foto: Karin Volmer/Põllumajandusministeerium.

Täna tutvustati Berliinis Rahvusvahelise Rohelise Nädala (Grüne Woche) raames 20 eesti maitset – erinevaid suupisteid ja jooke Eestile traditsioonilistest  toorainetest.

Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm rõhutas esitlusel, et eestlaste olulisim toiduaine on leib. «Kui leib on laual, siis on kõik olemas – leiva peal võib midagi olla, aga leib peab olema,» ütles Nurm.

20 eesti maitsena esitleti:

1.         Vürtsikilu rukkileival vutimunaga
2.         Räimerull hakitud sibula ja rukkileiva õhikuga
3.         Koha tarrendis mädarõikavahuga
4.         Praetud räimefilee koduses marinaadis
5.         Narva silmud meesinepiga
6.         Mini põdraamps koorikleiva vahel
7.         Kukeseenepirukas
8.         Peekoni-sibula minipirukas
9.         Grillvorstiamps kange sinepiga
10.       Toorsuitsu põdrafilee pohlamoosiga
11.       Lepasuitsu juust vürtsika mustsõstramoosiga
12.       Kohupiimakook jõhvika toorpüreega
13.       Kamavaht astelpajumarmelaadi ja riivleivaga
14.       Kohukesed jõhvikalisandiga
15.       Kommid „Nostalgia”
16.       Värskelt pressitud õunamahl
17.       Naturaalselt kääritatud kali
18.       Hele õlu
19.       Mahe rukkiviin
20.       Vana Tallinn liköör

Tagasi üles