Täna avati TTÜs Euroopa Innovatsiooniakadeemia

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul avati TTÜ Tudengimajas rahvusvaheline kõrgtehnoloogiliste start-up'ide kasvulava Euroopa Innovatsiooniakadeemia. Üritus on Tallinna toonud 100 noort ettevõtjat ligi 30st riigist, kes töötavad nädala jooksul rahvusvahelistes meeskondades välja globaalselt innovaatilisi ja väärtuslikke ärimudeleid.

Euroopa Innovatsiooniakadeemia peakorraldaja ja TTÜ prorektor Alar Kolgi sõnul plaanitakse nädalaga töötada välja sisuliselt uued Skype’id. «Innovatsiooniakadeemia algab suure musta risti kandmise koolitusega, kus õpitakse taluma ebaõnnestumisi. Kõik uued tehnoloogiad on väga riskantsed, samuti uued idufirmad,» ütles ta.

Kolk ise inspireeris noori ettevõtjaid üsna ebahariliku meditsiinilise kõrgtehnoloogilise katsega  - nimelt neelas ta SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla spetsialistide järelvalve all alla kaameraga varustatud meditsiiniseadme, mille liikumist kehas on võimalik otse-eetris jälgida.

Innovatsiooniakadeemia toob Eestisse esinejad Suurbritanniast, Saksamaalt, Taanist ja USAst ning kohalikud innovatsioonivaldkonna tipud. Koolitusest võtavad osa 100 andekat ettevõtlusvaimuga noort üle kogu maailma, näiteks Etioopiast, Bangladeshist, Hiinast, USAst, Indoneesiast ja Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles