Töötud saavad teha karjääri korteriühistu juhina

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistu Tammsaare teel
Korteriühistu Tammsaare teel Foto: Toomas Huik

Eestit väisanud Norra korteriühistute liidu juht tõi esile siinsete töötute võimaluse pühenduda korteriühistu juhi ametile.

Norra korteriühistute liidu koolitusjuht Helle Wiberg tõdes, et eestlastel ja norrakatel on sarnane mure: noori on raske ühistute tegevusse kaasata.

«Kuid Eestis päris palju kasutatud võimalus õppida töö kaotuse korral korteriühistu juhiks ja kujundada sellest uus karjäär tundub päris huvitav,» hindas Wiberg.

«Tallinnas nagu Osloski, on erinevas seisukorras maju - nii neid, mis kenasti korda tehtud kui ka neid, mis hädasti renoveerimist vajaks,» tõdes liidu osakonnajuhataja Henning Lauridsen. Tema sõnul pole Norras riiklikke toetusi majade renoveerimiseks ette nähtud, kuid aastakümnete pikkune omanikuks olemine on õpetanud inimesi oma vara eest hästi hoolt kandma ja seetõttu ollakse maja heast käekäigust väga huvitatud. Energiasäästust ei räägita seal Lauridseni väitel mitte majanduslikel põhjustel (energiahinnad on madalad), vaid teemaks on keskkonnateadlikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles