Jaan Toots: euro on usalduse küsimus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toots.
Jaan Toots. Foto: AFP / Scanpix

Kinnisvaraärimees Jaan Toots ütles, et euro on eelkõige usalduse küsimus, sest praegu ei julge võimalikud välisinvestorid just meie ebakindla valuuta pärast Eestisse raha paigutada.


Tootsi sõnul praegu näiteks Skandinaavia ärimehed Eestisse investeerima ei tule. Samuti on vahepeal tärganud Venemaa kinnsiavaraärimeeste huvi viimasel ajal taas raugenud.

Toots ütles, et ei arva, et euro peaks iga hinna eest eesmärgiks seadma, nagu on öelnud rahandusminister, kuid kui see saavutatakse mõistlikel tingimustel, on see igati tervitatav. Näiteks maksude tõstmist ta kindlasti ei poolda.

«Kui riigieelarvet möödunud aastal kokku pandi, siis oli juba näha, et asi ei klapi, aga koalitsioon ajas oma jonni edasi,» tõdes Toots.

Ta lisas, et toetab kulude kärpimisel kindlasti valgekraede ehk riigiametnike armee vähendamist, samuti haldusreformi. «Need on kindlasti kohad, kust annab kokku hoida,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles