Enamik juhte pole rahul sellega, kuidas nad aega kulutavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja.
Tuletõrjuja. Foto: SCANPIX

Iga juhi igavene dilemma on, et kuidas leida aega selleks, et teha ära järjest rohkem. Selgub, et alla 10 protsendi juhtidest on rahul oma ajakasutusega tööl.

McKinsey küsitles 1500 juhti üle maailma uurimas nende ajakasutust. Kui vaid 9 protsenti juhtidest tunnistasid, et on rahul sellega, kuidas nad aega kasutavad, siis tervelt kolmandik neist ütles, et pole oma ajakasutusega üldse rahul, kirjutab Inc.com.

Hea ajajuhtimise võti tundub olevat tasakaalustatus - oma ajakasutusega rahul olevad juhid on päeva jaganud enamvähem võrdselt erinevate tegevuste vahel. Nad kulutavad 24 protsenti tööajast üksi töötamisele, 17 protsenti ajast kulub töötamisele klientidega, 15 protsenti töötamisele inimestega, kes otseselt neile alluvad ning 12 protsenti tööajast kulub tööle teiste inimestega või ettevõtteväliste gruppidega.

Kuid mida teevad need juhid, kes oma ajakasutusega rahul pole? McKinsey Quarterly juht Aaron De Smet jagab sellised juhid nelja gruppi: internetisõltlane, lobamokk, kisakoori juht ja tuletõrjuja. Nende ühine probleem on see, et nad ei oska asju tasakaalustada. Näiteks internetisõltlane on suurepärane arvuti teel suhtleja, kuid jääb hätta näost-näkku suhtlusel, tuletõrjuja-tüüpi juht aga lahendab edukalt kiiret lahendust vajavaid probleeme, kuid on kehv pikaajaliste strateegiate looja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles