Euroopa Innovatsiooniakadeemia hakkab jälle miljonäriks koolitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bondi teemale keskendunud ettevõtja, mentor ja professor Alistair Fee.
Bondi teemale keskendunud ettevõtja, mentor ja professor Alistair Fee. Foto: Erakogu

Euroopa Innovatsiooniakadeemia toob järgmisel nädalal Tallinnasse kokku 28 riigi noored ettevõtjad, kes püüavad viie päevaga 12 lektori kaasabil rajada tulevikku oma unistuste globaalsele ärile.

Kokku enam kui 100 osalejaga akadeemia toimub juba teistkordselt Tallinna Tehnikaülikooli spetsiaalselt kosmose juhtimiskeskuse stiilis kujundatud auditooriumis. Ürituse üheks magnetiks on ettevõtja, ärimentor ja professor Alistair Fee, kelle motoks on panna kõik ettevõtjad mõtlema ja tegutsema nagu 007.

2012 suvel toimunud esimene kolmenädalane EIA üritus tõi kokku 75 inimest 23 riigist ja vähemasti üks selle käigus loodud teadusmahukas ärimudel, raseduse monitoorimise süsteem Life in U, on pälvinud ka juba rahvusvahelist tähelepanu. Innovatsiooniakadeemia peamine rõhuasetus on kogenud inspireerivatel rahvusvahelistel lektoritel, professoritel ja riskikapitalistidel, kes üheaegselt õpetavad noori ettevõtjaid, samal ajal aitavad neil kujundada oma ärimudeleid ja viimaks ka hindavad saavutatut. Noorte ettevõtjate käsutuses on EIA ja selle partneri Samsungi poolt rajatud kosmosejuhtimise keskuseks disainitud ruum, kus üheaegselt lektori jälgimisele ja grupikaaslastega arutamisele on võimalik saada reaalajas osa maailma börsidel toimuvast, Bloombergi uudistest, sotsiaalmeediast jpm huvitavast. Ikka selleks, et ettevõtjad õpiksid kasutama võimalikult paljusid rahvusvaheliseks eduks vajalikke tööriistu.

James Bondi sessioon kujuneb magnetiks

Euroopa Innovatsiooniakadeemia ühe eestvedaja TTÜ prorektori Alar Kolki sõnul sisaldab talvine akadeemia tsükkel unikaalset James Bondi sessiooni, mida viib läbi põhjalikult Bondi teemale keskendunud ettevõtja, mentor ja professor Alistair Fee Inglismaalt.  Lisaks umbes 30 Eesti ettevõtjale on Kolki sõnul inimesi akadeemiasse registreerunud ka sellistest riikidest nagu Etioopia, Gruusia, Bangladesh, Nepaal, Mehhiko. 

EIA talvine startup koolitus toimub 21.-26.jaanuaril Tallinna Tehnikülikoolis. Neile, kes sellele ei pääsenud, kuid soovivad samuti rahvusvaheliste meeskondade liikmena ja tipp-lektorite käe all töötada välja oma unisuste ärimudeli, soovitab Euroopa Innovatsiooniakadeemia juba registreeruda suvisele akadeemiale, mis toimub 08.07-26.07 ja kuhu oodatakse juba 200 osalejat ca 30 riigist, sealhulgas ka palju ameeriklasi ja hiinlasi.

«Startup firmad on mõeldud globaalseks läbilöögiks ja kui tahta päriselt saada miljonäriks, tuleks ikkagi endale aru anda, et selliseid firmasid on mõtet luua ainult rahvusvaheliste meeskondade liikmena ja selliste rahvusvaheliste ekspertide käe all, kes oskavad ka võimalikud nõrkused ja ohud juba algfaasis läbi näha ning paremaid arengumudeleid soovitada,» märkis Alar Kolk. «Euroopa innovatsiooniakadeemiat teemegi just sellise maksimumprogrammi järgi ja ma siiralt usun, et siit ka miljonäre ja miks mitte miljardäre sünnib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles