Hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine kasvas järsult

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Panther Media/Scanpix

Eelmisel nädalal kasvas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine 27 protsendi võrra, kuid grippi on Eestis siiski suhteliselt vähe.

Arstide poole pöördus eelmisel nädalal 3964 inimest, neist 40 protsenti olid lapsed. Seejuures 35 protsenti haigestunutest kandsid mõnda gripiviirust, ülejäänute puhul oli haigestumine seotud muude viirustega.

Gripitaoliste haigestumiste arv kasvas samal ajavahemikul viie protsendi võrra.

Kuna Eestis levib hetkel valdavalt gripiviiruse tüüp B, mis ei ole nii nakkav, siis kasvab grippi haigestunute arv aeglaselt.  

Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal kuus A gripi- ja viis B-gripiviirust. A-grippi registreeriti sel nädalal vaid Tallinnas. B gripiga seotud haigestumisi registreeriti lisaks Harjumaal, Pärnumaal ja Tartus.

E-Tervise SA esialgsetel andmetel vajas haiglaravi kaks gripiviirusega patsienti, üks vanusrühmas 0-4, teine vanusrühmas 15- 64. Kokku on hooaja algusest hospitaliseeritud 28 patsienti. Gripihooaja alguseks peetakse 1. oktoobrit.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ennustas, et Ameerikas leviv gripilaine võib Eestisse jõuda kuni seitsme nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles