Majandussurutis kärpis osaühingu Estonia külviplaane

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkülv.
Kevadkülv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viimaste päevade soojemad ilmad on ka osaühingus Estonia käivitanud kevadised põllutööd, kuid majandussurutis on tänavusi külviplaane oluliselt kärpinud.

Eesti üks suuremaid piimatootjaid külvab tänavu teravilja oluliselt vähem ja suurendab heinamaade pinda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Sellel aastal külvame rapsi poole vähem - kui eelmisel aastal oli meil üle 1200 hektari rapsi, siis see aasta on veidi üle 600 hektari,» rääkis Estonia agronoom Jaan Kangur. «Teravilja külime ka umbes 1000 hektari võrra vähem ja jätame kõrvale sellised raskemad turvasmaad, üldse vähem viljakad maad jätame teravilja tootmisest välja.»

Elupõline aednik ja harrastusilmavaatleja Leo Rehela peab tänavust kevadet üsna tavapäraseks, kuigi lilli võiks aedades juba palju rohkem olla.

«Selle kuu alguses esimestel päevadel läksid õitsele küll krookused, aga nüüd jäi see asi kõik stoppama - ööd on olnud väga külmad ja meid rõõmustavad praegu ainult võib-olla paiselehed ja sinililled,» rääkis aednik.

Millist kevadet võime loota, Rehela ennustada ei julge, kuid lähipäevade prognoos peaks rõõmustama ka põllumeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles