VW tunnistab ületootmist, aga tehaseid ei sule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Volkswagen Beetle.
Pildil Volkswagen Beetle. Foto: Margus Ansu

Tootmiskoguste poolest Euroopa suurima autotootja Volkswageni tegevjuht Martin Winterkorn ütles, et ei kavatse sulgeda ühtegi tehast Euroopas – kuigi tunnistas, et kontinendi autotööstust koormab märkimisväärne liigvõimsus ning et tingimused halvenevad tänavu veelgi.

Winterkorn rõhutas Detroidi autonäituse künnisel reporteritele, et Euroopa autotööstus on sügavas kriisis: müük kärbus mullu keskmiselt ca 6,5 protsenti, kukkudes mõnedes riikides 30 aasta tagustele tasemetele.

Winterkorni hinnangul ulatub Euroopa autotööstuse liigvõimsus hetkel 3 miljoni autoni aastas.

Kuid ta ütles: «Mida konkurendid oma liigvõimsusega ette võtavad, seda mina ei tea. Aga seda võin ma teile öelda, et meie praegu võimsust ei vähenda. Meie tagasi ei tõmbu.»

Winterkorni vaatenurk on teravas kontrastis mitmete rivaalidega.

Nii teatas Ford Motor mullu, et suleb kaks tehast Suurbritannias ja ühe Belgias.

General Motors – kogustelt maailma juhtiv autotootja – teatas koos prantslaste PSA Peugeot Citroëniga (millega on loomas liitu), et kinni pannakse kaks suurt tehast.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles