Valearvestused sundisid Arco Vara taas investeeringuid alla hindama

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara kontor.
Arco Vara kontor. Foto: Liis Treimann

Kinnisvaraettevõtte Arco Vara hindas kontserni netovara 19,67 miljoni euro võrra alla ja see mõjutab nii ettevõtte eelmise aasta majandustulemusi kui ka bilanssi. See vara ümberhindamine on juba teine viimaste aastate jooksul ja praegu on selle taga valearvestused Bulgaarias, Lätis ja Eestis.

Bulgaarias hindas Arco Vara kinnisvarainvesteerinuid alla 9,78 miljoni euro võrra ning selle põhjuseks on Madridi ja Manastirski korterite oodatust aeglasem müügitempo. Läti ümberhindluse maht on 3,16 miljonit eurot ja suurema osa sellest andis Mazais Baltezers elamumaa kruntidega seotud õiguste lõppemine.

Eestis hindas ettevõte 3,47 miljoni euro ulatuses alla nõudeid, suurendas provisjone 1,96 miljoni euro võrra ja hindas kinnisvarainvesteeringuid alla 1,3 miljoni euro võrra. Eestis on alla hinnatud nõue ühisettevõtte Tivoli Arendus OÜ vastu. Praeguses olukorras ei ole jätkuv investeerimine Tivoli projekti mõistlik ning väljavaade Tivoli projekti äriplaani kasumlikuks realiseerimiseks nii, et ühisettevõte Tivoli Arendus rahuldaks ka Arco Vara võlanõude, on väga vähetõenäoline.

2009ndal aastal hindas ettevõte oma varasid 1,2 miljardi krooni võrra odavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles