Microsoft on kahe ja poole kuuga müünud 60 miljonit Windows 8 litsentsi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti uus operatsioonisüsteem Windows 8 on ka eesti keeles.
Microsofti uus operatsioonisüsteem Windows 8 on ka eesti keeles. Foto: Microsoft

Microsofti Windowsi üksuse tippjuht Tami Reller teatas Las Vegases toimuva elektroonikamessil Consumer Electronics Show, et ettevõte on alates oktoobrikuu lõpust, mil platvorm turule tuli müünud 60 miljonit Windows 8 litsentsi ja operatsioonisüsteemiuuendust.

«Windows 8 müügitempo on selle 2009. aastal turule tulnud eelkäija Windows 7-ga võrreldav,» vahendas Reuters Relleri poolt Las Vegases analüütikutele ja investoritele suunatud esitlusel öeldut.

Microsofti uue platvormi müüginumbrid on Reutersi hinnangul soliidsed, kuid mitte eriti tähelepanuväärsed, suutmata mõjutada personaalarvutite sektori paigalseisu. Samuti ei ole tarbijad näidanud üles suuremat huvi Windows 8 tahvelarvutite vastu.

Viimati avalikustatud Windows 8 müüginumber tähendab, et alates novembri lõpust, mil ületati 40 miljoni müüdud litsentsi piir, on Microsoft suutnud müüa veel 20 miljonit uue operatsioonisüsteemi litsentsi ja uuendust. See aga tähendab, et müügitempo on enam-vähem võrreldav Windows 7-ga, mida müüdi esimese üheksa kuuga keskmiselt 19,4 miljonit eksemplari kuus, seejuures olid toona personaalarvutite globaalsed müüginumbrid tänasest väiksemad.

Reller ei avalikustanud, kui suure osa Windows 8 kogumüügist moodustasid PC-tootjate hulgitellimused ning soodsad upgrade'id vanadelt Windowsi versioonidelt, samuti ei soostunud ta nimetama Surface RT tahvelarvuti müüginumbreid.

Windowsi operatsioonisüsteemi müüki otseselt mõjutavat PC-müüki on teravalt mõjutanud tahvelarvutite ja nutitelefonide üha kasvav populaarsus tarbijate seas. Kuigi juhtivad uuringufirmad ei ole veel ametlikult avalikuks teinud oma hinnanguid eelmise aasta personaalarvutimüügile, oli see ilmselt esimest korda viimase kümne aasta jooksul aasta-aastases võrdluses languses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles