Kaks Saksamaal Berliinis elavat naist on toidujääkidest söögi valmistamisele värskelt lähenenud – nad organiseerivad ühisõhtusööke, mis on tehtud poodides müümata jäänud toitudest.
Naised valmistavad kaupluste ülejääkidest ühisõhtusööke
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste ühisõhtusöögid on populaarsed ja nad tahavad oma ideed levitada ka teistesse riikidesse, kirjutas The Local.
Sarah Mewes ja Sandra Teitge alustasid «Õhtusöögivahetusega» («Dinner Exchange»), et suurendada teadlikkust toidu äraviskamisest. Söögi tegemiseks kasutavad nad värskeid ja eelistatavalt orgaanilisi toiduaineid, mis õnnestub kätte saada.
Umbes 30 inimest, kes ei pruugi tunda üksteist ega korraldajaid, söövad õhtust ühe pika laua taga. Õhtusöök on mitmekäiguline ja koosneb taimetoitudest. Külalised annetavad 10-15 eurot, mis läheb toiduga seotud projektidele.
Lisaks tahavad naised inspireerida inimesi oma külmikus leiduvaid toiduülejääke loomingulisemalt ära kasutama ja nii vähem raha kulutada.