Viiendik ettevõtjaist pole midagi kuulnud tööandja pensionist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniea tõstmine ei ole pensionäride arvu kasvu pidurdanud.
Pensioniea tõstmine ei ole pensionäride arvu kasvu pidurdanud. Foto: Toomas Huik

Tööandjate keskliit koos SEB pangaga uuris, kuivõrd teadlikud on tööandjad Eesti mõistes uudsest töötajate motiveerimise viisist – tööandja pensionist. Selgus, et enamik ettevõtjaid oli sellest küll põgusalt kuulnud, kuid pole kaalunud selle motiveerimisvõimaluse kasutamist. 

Suurem osa vastanud ettevõtetest (55 protsenti) oli kuulnud tööandja pensioni maksmise võimalustest ja 23 protsenti oli selle võimalusega hästi kursis. 22 protsenti küsitletud ettevõtjaid ütles, et nad ei ole sellest midagi kuulnud.

Suurem osa vastajatest märkis, et nad ei ole kaalunud tööandja pensioni kasutusele võttu. Kui nad seda kaaluksid, siis oleksid ajendid tähtsuse järjekorras:

1. soov pakkuda töötajatele täiendavat motivatsioonipaketti

2. soov olla atraktiivsem tööandja tööturul

3. soov olla sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte

Uuringus küsiti ka, millised tegurid mõjutaks tööandja pensioni kasutuselevõtu otsust. Kõige rohkem vastajaid märkis, et nende otsust mõjutaks oluliselt, kui tööandja pensioni maksmine oleks ettevõttele majanduslikult soodsam kui palga maksmine. Järgnesid «kui pensionifondide tulemused oleksid paremad» ja «kui tööandja pensioniga oleks võimalik töötajaid siduda ettevõttega pikemaajaliselt».

Vaadates töötajate ja tööotsijate küsitlusest, kellele on tööandja pension soodustusena olulisem, näeme, et rohkem oli vanemate inimeste seas neid, kes nimetasid seda olulise soodustusena, samuti oli see olulisem madalama haridustaseme ja väiksema netosissetulekuga ning väljaspool Tallinna elavatele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles