Estonian Airi kõnelused pilootidega jätkuvad keskpäeval

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui läbirääkimised uue kollektiivlepingu üle edu ei too, on Estonian Airi piloodid valmis lennukid maale jätma.
Kui läbirääkimised uue kollektiivlepingu üle edu ei too, on Estonian Airi piloodid valmis lennukid maale jätma. Foto: Mihkel Maripuu

Estonian Air ja piloodid ei jõudnud eile hilisõhtuni kestnud läbirääkimiste käigus kollektiivlepingu osas kokkuleppele, kuid kogunevad täna taas laua taha.

Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen ütles ERR-i uudisteportaalile, et läbiraakimised algavad ilmselt keskpäeval.

Liinilendurite assotsiatsioon (ELA) on kinnitanud, et kui kokkulepet ei saavutata, alustavad piloodid esmaspäeval streigiga.

«Läbirääkimised on olnud konstruktiivsed ning see oleks tõeline üllatus, kui nad streiki alustaksid,» ütles lennufirma juht Jan Palmer eile «Aktuaalsele kaamerale».

Üks pilootide nõudmine on nn vanemusjärjestuse süsteem, mis lubab paremaid tingimusi neile, kes on ettevõttes kauem töötanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles