USA töötuse määr vaatamata lisandunud töökohtadele ikka 7,8 protsenti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad New Yorgi töömessil.
Tööotsijad New Yorgi töömessil. Foto: SCANPIX

USA tööandjad lõid detsembris 155 000 uut töökohta, kuid sellest ei piisanud, et riigi töötuse määra 7,8 protsendilt allapoole tuua, selgub USA tööturuameti andmetest.

Novembrikuu töötuse määr vaadati algselt 7,7 protsendilt täpsustatud andmetel veidi ülespoole ehk 7,8 protsendile.

Tööturuameti andmetel oli töökohtade loomine ka eelmisel kuul tugev ning novembrikuu täpsustatud number on algsest 15 000 võrra suurem ehk 161 000. Oktoobrikuu number jäi 137 000 tasemele.

«Tegelik seis on isegi parem kui ametlikes andmetes, sest ettevõtted olid tõenäoliselt eelarvekuristiku tõttu töökohtade loomisega ettevaatlikud,» lausus Capital Economicsi analüütik Paul Ashworth Washington Postile.

Danske Marketsi vanemanalüütik Signe Roed-Frederiksen märkis kiirkommentaaris, et USA tööturunäitajad vastasid ootustele.

Danske jääb USA majanduskasvu suhtes optimistlikuks ja usutavasti peaks uute töökohtade kuine juurdekasv ületama 200 000 piiri varasuvel ning ka töötuse määr on langustrendis. USA keskpank (Fed) on lubanud tugiostudega majandust toetada seni, kuni tööturg on kestvalt paranenud.  Roed-Frederiksen märgib, et juhul, kui USA majandus areneb vastavalt Fedi ootustele, lõpevad keskpanga toetussammud (Quantitative easing-QE) sellel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles