Janukovõtš ühildab Ukraina seadused Putini tolliliiduga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainal tuleb viia kõik seadused vastavusse Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliidu normidega, mis ei ole vastuolus Ukraina rahvusvaheliste kohustustega, teatas president Viktor Janukovõtš.

Janukovõtši sõnutsi tegelevad antud küsimusega mõlema poole eksperdid.

Ühtlasi kinnitas Janukovõtš, et valitsus otsib vahendeid ja võimalusi kasulikuks koostööks tolliliiduga, vahendab Lenta.ru.

Presidendi sõnutsi kujutavad tolliliidu riigid endast «tohutut turgu Ukraina toodete realiseerimiseks», Ukraina kaubavahetus antud maadega ületab aga 60 miljardi dollari taset.

Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliit käivitus 2010. aasta 1. jaanuaril. Venemaa pealekäimisel, mis meelitab naabrit muuhulgas allahindlustega energiakandjatelt, nihkub Ukraina liidule tasapisi lähemale.

Ukraina ametlik kurss on samal ajal liitumine Euroopa Liiduga. Tänavu tahab Ukraina kirjutada alla assotsiatsioonilepingule, milles sisaldub ka vabakaubandustsooni loomise ettepanek.

ELiga liitumise tahe on raiutud Ukraina välis- ja sisepoliitika seadustesse.

Euroliidust on korduvalt saadetud signaale, et tolliliiduga liitumine võrduks ELiga integreerumisest loobumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles