Siimon: loodame, et läheb paremaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Norma juhatuse esimees Peep Siimon.  .
AS Norma juhatuse esimees Peep Siimon. . Foto: Peeter Langovits.

Norma juhatuse esimees Peep Siimon tõdes, et hõiskamiseks praegu põhjust ei ole, kuid ettevõte loodab olukorra paranemist.

«Loodame, et ikka läheb paremaks, muidu me ju osalist tööaega ei rakendaks, vaid võiksime töötajad minema saata,» ütles Siimon praegust olukorda kommenteerides.

Eelmine aasta oli Siimoni sõnul suurepärane, turg tõusis ning Norma võttis kõik, mis võtta oli. «Seda valusam on aga praegune kukkumine,» lausus ta esimese kvartali 55-protsendilist müügi vähenemist kommenteerides.

Mõningast olukorra leevendumist peaks tema sõnul pakkuma Venemaa majanduse ja autotööstuse abipakettide tööle hakkamine. «Kui paketid tööle hakkavad, tuleb ka müügis jõnks ülespoole,» lausus Siimon.

Siimoni sõnul on raske öelda, millal ja millistest turgudest olukord paremaks muutuma hakkab. Erinevate riikide stimulatsioonipaketid parandavad turu olukorda mõneks ajaks, kuid see ei ole põhjalik muutus, oli Siimon ettevaatlik, tõdedes, et olukord turul jääb kõikuvaks veel mõneks ajaks.

Kuigi Norma rahaline seis on hea, on see Siimoni sõnul aktsionäride raha, mida saab kasutada vaid lühikese aja vältel. Norma peab adapteeruma keskkonnaga ning olema efektiivne, lausus Siimon.
Erinevaid stsenaariume arutatakse Normas juhtkonna tasemel pidevalt, kuid suuri aktsioone lisaks välja öeldud osalise tööaja rakendamisele ning sundpuhkustele ei plaanita.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles