Ohtlikke kaupu leitakse Euroopas üha enam

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kauplustest avastatakse üha enam ohtlikke tooteid. Pildil kauplus.
Euroopa kauplustest avastatakse üha enam ohtlikke tooteid. Pildil kauplus. Foto: Caro / Scanpix

Euroopa kaupluste lettidelt kõrvaldatud ohtlike tarbekaupade arv suurenes mullu 16 protsendi võrra, selgus Euroopa komisjoni kiirhoiatussüsteemi RAPEX vastavaldatud aruandest.

Võrreldes 2004. aastaga, kui võeti vastu üldine tooteohutust käsitlev direktiiv, on see arv isegi viiekordistunud. Ohtlike kaupade tuvastamisele on muu hulgas kaasa aidanud ka riikide ja ettevõtete üha sihipärasem kontroll, teatas komisjon.

RAPEXi süsteemis osalevad kõik Euroopa Liidu liikmesriigid. Sealhulgas on Saksamaa, Hispaania, Slovakkia, Kreeka ning Ungari osalemisaktiivsus olnud kõige suurem, moodustades 50 protsenti kõikidest ohtlike toodete teatistest.

Kõige sagedamini on teatatud probleemidest mänguasjade, imikutarvete, elektriseadmete ja mootorsõidukite tõttu ning suurem osa tõsist ohtu kujutavatest toodetest on toodetud Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles