Swedbank: soovitame Norma aktsiat osta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma ohutusrihm.
Norma ohutusrihm. Foto: www.norma.ee

Norma esimese kvartalitulemused olid oodatult nõrgad, kuid ettevõtte rahaline seis on tugev ja aasta teises pooles peaksid tulemused paranema, mistõttu Swedbank soovitab aktsiat jätkuvalt osta.


Swedbanki analüütik Risto Hunt tõdes, et Norma esimese kvartali tulemused jäid oodatule veidi alla.
Prognoositust nõrgemaks jäi Hundi sõnul eksport Venemaale. Kui Swedbank prognoosis aasta varasemaga võrreldes 40-protsendilist langust, siis tegelik vähenemine oli 75 protsenti ja moodustas veerandi kogu Norma esimese kvartali müügist.

Autolivile müügi 43-protsendiline kahanemine vastas Swedbanki prognoosidele.

«Kuigi müük Venemaale oli nõrgem kui prognoositud, vastas ettevõtte kahjum meie eeldustele. Kuna ettevõtte finantspositsioon on tugev (raha miinus tulevased dividendimaksed aktsia kohta on ligikaudselt 2,6 eurot aktsia kohta) ja aasta teisest poolest ootame paremaid tulemusi, jätame hinnasihi tasemele 5,09 eurot (79,64 krooni) aktsia kohta ning soovitame aktsiat jätkuvalt osta,» ütles Hunt.

Norma aktsia maksab Tallinna börsil 40,8 krooni, olles täna langenud 2,97 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles