Saaremaa külavanemad nõuavad kvaliteetset voolu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mustjala valla Liiva, Pahapilli, Liiküla, Panga ja Võhma külavanemad nõuavad võrguettevõttelt Elektrilevi OÜ lahendusi elektrikatkestuste vähendamiseks, mida selles piirkonnas esineb õige tihti.

Panga küla külavanem Maie Kauber ütles, et ainuüksi detsembris oli elekter Panga külas pisteliselt ära neljal päeval, mis tähendab, et vaikisid ka lauatelefonid, kirjutab Saarte Hääl.

«Me mõistaksime sellist vääramatut jõudu, kui tuul lükkaks liini pikali või traadid katkeksid lume raskuse all, aga teame nii meie kui ka teie, et põhjuseks on enamasti liinidele langenud puud ja oksad ehk siis kõrgepingeliinide kitsad koridorid,» osutasid külavanemad, kelle andmetel on teistes Saaremaa piirkondades katkestusi oluliselt vähem, Elektrilevi OÜ juhatuse esimehele Tarmo Merele saadetud kirjas.

Mustjala külavanemate sõnul ei saa nad leppida teadmisega, et Elektrilevi teeb tavatarbija mõistes ulmelisi ja kalleid projekte näiteks kaugloetavate arvestite paigaldamiseks, samas ei suuda aga külades tagada stabiilset elektrivoolu.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti sõnul ei ole viies külas rohkem katkestusi kui mujal Saaremaal. Küll oli aga Saaremaal detsembris keskmisest rohkem elektrikatkestusi jäite tõttu, mille kõrvaldamine on võtnud tavapärasest rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles