Noored mehed juhivad Rootsis online-narkoäri

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rootsi toll võitleb kohalikes postkontorites noorte meeste kasvava trendiga müüa ja osta narkootikume arvutis online´i kaudu.

Kohalikud tolliametnikud on viimasel ajal konfiskeerinud nii palju kahtlaseid postisaadetisi, et nende laboritesse ei kipu laadung enam ära mahtuma, kirjutab The Local.

«Saadetisi suisa kallab sisse,» kirjeldas olukorda Stockholmi tolliametnik Mikael Lindgren. Sama tolliamet püüdis 2012. aasta jaanuarist kuni oktoobrini kinni Stockholmi põhja postkontoris üle 3000 saadetise. Aastal 2008 oli sama arv terve aasta kohta 2000.

«Kui meil oleks rohkem vahendeid, leiaksime ka rohkem narkootikume,» ütles Lindgren, kui temalt küsiti, miks pole see number nelja aasta jooksul märkimisväärselt tõusnud.

Tolliameti statistika näitab, et keskmine narkoäri klient on 1980ndatel sündinud mees. «Sa ei lähe enam all-linna ega osta narkootikume tüüpiliselt diilerilt, kes on 25-aastane jõugu liige «Kalle» ja ise endine tarvitaja,» kommenteeris Philip Jansson Riiklikust Uuirimisbüroost.

«Selle asemel istud lihtsalt kodus ja tellid narkootikumid online´ist. Politseil pole mingit kindlat moodust, kuidas narkokuritegude puhul juurdlust online´is läbi viia,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles