HP võib loobuda mitmetest äriüksustest

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP logoga lipp ettevõtte Belgia peakorteri ees.
HP logoga lipp ettevõtte Belgia peakorteri ees. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta lõpus Gartneri andmetel maailma suurima personaalarvutite tootja tiitli Lenovole loovutama pidanud Hewlett Packard võib loobuda üksustest, mis ei suuda täita neile püstitatud ootusi, samuti on ohus mitmed ettevõtte põhilistest ärieesmärkidest kõrvale jäävad üksused.

«Me kaalume nendest äriüksustest loobumist, mis ei ole suutnud loodetud tulemusi näidata. Samuti jätkame me üksuste, mis ei ole seotud meie peamiste ärieesmärkidega, alalhoidmise hindamisega,» vahendab Bloomberg Hewlett Packardi poolt USSECile saadetud teadet.

HP teatas novembris, et teenis 31. oktoobril 2012 lõppenud majandusaastal puhastulu 120,4 miljardit USA dollarit, mis on 5 protsenti vähem kui aasta tagasi, ettevõtte maksujärgseid kulusid arvestades (GAAP) oli aastakahjumiks 12,7 miljardit dollarit.

Aasta viimases kvartalis oli HP sunnitud varasid maha kandma 8,8 miljardi dollari eest, mis põhiliselt on seotud eelmisel aastal 10 miljardi dollari eest ostetud Briti tarkvaraettevõtte Autonomy Corporationi raamatupidamisandmete moonutamise varjamise avalikuks tulekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles