Töötuskindlustusmaks tõuseb kolme protsendini

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa nõukogu liikmed Nordea panga juht Vahur Kraft, temast paremal istub minister Hanno Pevkur ja edasi töötukassa juht Meelis Paavel.
Töötukassa nõukogu liikmed Nordea panga juht Vahur Kraft, temast paremal istub minister Hanno Pevkur ja edasi töötukassa juht Meelis Paavel. Foto: Peeter Langovits

Töötuskindlustusmaks tõuseb kolme protsendini, otsustas töötukassa nõukogu äsja.

Seega hakkavad inimesed maksma 2 ja tööandjad 1 protsendi palgast.

Teise teemana oli päevakorral töötukassa vahendite kokkuhoid ehk siis lubatud hüvitiste kärpimine.

«Revolutsiooni ei tule, usun, et kolmeprotsendine maksumäär peaks kõiki osapooli rahuldama,» arvas sotsiaalminister Hanno Pevkur enne nõukogu koosoleku algust.

Ametiühingute ja tööandjate keskliidu juhid alustasid omavahelisi konsultatsioone juba hommikul kell 8, sest eelmisel nädalal toimunud konsultatsioonidel ei sündinud kokkulepet.

Ametiühingujuht Harri Taliga on pakkunud, et töötuskindlustusmaks võiks olla 3,7 protsenti. Tööandjate keskliit oleks sellega nõus, aga tingimusel, et tööandja osa ei kasva üle 1 protsendi töötuskindlustusmaksust.
3,7-protsendine maks jaguneks nii, et 2,5 maksaks tööinimene oma palgast ja 1,2 lisaks tööandja.
Praegu on maksumäär 0,9. Seaduses lubatud lagi on 3.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles