Halonen soovitab Venemaale rutemini WTOga liituda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen ja Dmitri Medvedev mullu soome-ugri kongressil kätt surumas.
Tarja Halonen ja Dmitri Medvedev mullu soome-ugri kongressil kätt surumas. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Soome presidendi Tarja Haloneni hinnangul peaks Venemaa majanduskriisist väljatulekuks kiirendama liitumist Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) ning arendama olemasolevaid ressursse.


«Te olete suur riik, kes on kas või juba oma ressurssidega maailmaasjades oluline kaasarääkija. Teil oleks just praegu mõistlik kiirendada oma liitumist WTOga ja üldse globaalse süsteemiga. Need ülesanded on osaliselt ühitatavad, kuid palju sõltub sellest, mida te riigisiseselt teete,» ütles Halonen usutluses telekanalile Rossija.

Ta rõhutas, et Soome ja Venemaa peavad rakendama oma varasemaid kriisidest väljatuleku kogemusi. «See tähendab, et praeguste probleemidega maadeldes peame mõtlema selle peale, mida me võtame ette, kui taas tulevad head ajad,» selgitas Halonen.

Ta meenutas, et kui Soomet tabas 1990ndatel majandusseisak, ei jäänud üle muud kui loobuda sõltuvusest üksnes metsatööstusest ja metallitööstusest.

«Siis me panimegi aluse elektroonikale ja infotehnoloogiale. Nii tuleb ka praegu valmistuda heade aegade saabumiseks,» õpetas Soome riigijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles