Reporter.ee: golfiklubi põlengu kohta levivad kindlustuspettuse kuulujutud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleb Otepää Golfile kuuluv klubihoone
Põleb Otepää Golfile kuuluv klubihoone Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Otepää golfiklubi põlengu info levides tekkisid kuulujutud võimalikust süütamisest ja kindlustuspettusest.


Otepää golfiklubis viibisid öösel restoranis veel viimased kliendid ja personal hakkas just maja sulgema, vahendas Reporter.ee.

Üles korrusele minnes tundis restorani «Swing» juhataja Margus Maser vingulõhna. Esialgu ei saanudki aru, kust suitsu tuli, kuid välja minnes avanes kohutav pilt - korstnast olid leegid mitme meetri kõrgusel väljas.

Maseri sõnul tuli tuletõrje sündmuspaigale umbes 20 minutiga.

Nii krediidiinfo kui ka maksuameti andmeil oli klubil mitme miljoni suurused võlad. Põlengu info levides tekkisid kohe ka kuulujutud võimalikust süütamisest ja kindlustuspettusest.

«No ettevõttel on siiski seisukoht, et kindlustuslepingud meil on sõlmitud ja põhimõtteliselt see päästeameti uurimise tulemus peaks siis selgitama selle kindlustuse suhtes vajalikke asjaolusid. Tahtlikku süütamist ei oska küll kommenteerida,» ütles AS Otepää Golfi nõukogu liige Kristi Laur.

AS Otepää Golfiklubi asjus on käimas saneeringu menetlus, mis peaks makseraskustes asutuse veel vee peal hoidma. Üheks olulisemaks tagatiseks varade poole pealt oligi uus klubihoone, mille maksumus on umbkaudu 16-18 miljonit krooni.

Saneerimisotsus peaks tulema maakohtust esmaspäeval, kuid klubihoone põleng võib selle olemust muuta.

«Teeme kõik endast oleneva nagu siianigi, et see asi jätkuks võimalikult valutult golfimängijatele ja avame väljaku 1. mail,» ütles Laur.

Päästeameti sõnul oli põleng tänu tulele niivõrd intensiivne, et teha polnud enam suurt midagi. Pealtnägijate sõnul tõrkus ka päästetehnika - nimelt puudus esimesel saabunud masinal vajalik veesurve ning voolikuid tuli ümber tõsta. Päästeamet aga väitis, et kõik oli korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles