EBRD kavatseb Baltimaadesse investeerida 500 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa rekonstruktsiooni ja arengu pank (EBRD) kavatseb investeerida 2010. aastal Balti regiooni pangandusse ja energiatööstusesse 500 miljonit eurot ehk ligi 7,8 miljardit Eesti krooni.

«Tegutseksime heameelega nende riikide teisteski pankades, sooviksime toetada energeetika valdkonda,» vahendas The Baltic Course EBRD presidendi Thomas Mirow pressikonverentsil öeldud sõnu pärast kohtumist Leedu peaministri Andrius Kubiliusega.

Käesoleval aastal on organisatsioonil plaanis suurendada 100 miljoni euro võrra investeeringuid Leedu panganduses ja energiatööstuses. Praegu on EBRD-l 16-protsendiline osalus Leedu pangas Šiaulių Bankas.

EBRD loodi 1991. aastal, et aidata Euroopa endistel kommunistlikel riikidel minna üle vabale turumajandusele. Tänavu veebruaris alustas EBRD koostööd Maailmapanga ja Euroopa investeerimispangaga, kellega antakse kahe aasta jooksul 24,5 miljardi euro ulatuses laene ja investeeringuid Ida-Euroopa riikidele kriisis toime tulemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles