Savisaar: Eestist on saamas majanduskriisi depressioonilehter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Pm

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna Keskerakonna europarlamendi valimiskonverentsil, et kõigi nelja lähemate valimiste esimene ja olulisem märksõna on tööhõive.

«Töö ja tööhõive pole mitte ainult palk ja sissetulek ning sellega kaasnevad hüved, töökoht on ka ühiskonna poolne lugupidamine ning inimese eneseaustus,» ütles Savisaar. «Keskerakond lubab normaalse tööhõive taassaavutamist. Igal inimesel, kes tahab, suudab ja oskab töötada, peab olema adekvaatne töö ja korralik sissetulek.»

Savisaare sõnul on Keskerakonna ja praeguse valitsuskoalitsiooni vahel suhtumises Euroopasse põhimõtteline erinevus.

«Reformierakond, IRL ja sotsid räägivad ikka veel ainult sellest, kuidas teha Euroopa selliseks nagu Eesti,» märkis Savisaar. «Euroopa viie rikkaima riigi hulka jõudmise asemel oleme suurtes jutumärkides «Euroopa tasemel tegijate» juhtimisel jõudnud maailma tasemel majanduse kiirkukkujate esikolmikusse. Eestist on saamas maailma majanduskriisi depressioonilehter.»

Savisaar ütles, et Keskerakond tahab muuta Eesti Euroopa sarnaseks. «Euroopa inimnäoline kapitalism, mille poole püüdleb Keskerakond, vastandub meie praeguste valitsusparteide poliitikale,» tõdes Savisaar.

Keskerakonna esimehe sõnul on Euroopa ühiskondi edendanud solidaarne astmeline tulumaks, meil mitte. «Vaadates avaliku arvamuse uuringuid ma aga ei arva, vaid lausa tean, et astmelise tulumaksu sisseviimiseni pole jäänud enam kaua - 15 aastat valel teel ühetaolise maksustamisega on rahvale lõpuks selgeks teinud, et ühtlane tulumaks teeb ainult rikkad rikkamaks ja vaesed vaesemaks ning keskklass jääbki nõrgaks,» märkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles