Leedu suurima telekomifirma kasum vähenes 3,9 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TEO LT

Leedu suurima telekommunikatsioonifirma AB TEO LT kasum vähenes esimeses kvartalis kesisema müügi ning suurenenud tulumaksu tõttu 3,9 protsenti.

Ettevõte teatas börsile, et puhaskasum vähenes 43,46 miljoni litini aastataguselt 45,23 miljonilt litilt. Käive vähenes 1,1 protsenti 205,2 miljoni litini. Mullu samal ajal oli ettevõtte käive 208 miljonit litti.

Leedu valitsus tõstis tulumaksu määra 1. jaanuarist varasemalt 15 protsendi tasemelt 20 protsendile.

TEO tulumaksueelne kasum kasvas esimeses kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 7,9 protsenti 58 miljoni litini aasta varasema 53 miljoni litiga võrreldes.

Esimeses kvartalis suurenes interneti ja andmesideteenuste käive jätkuvalt ning moodustas kogukäibest 34,3 protsenti. Traditsiooniliste telefoniteenuste käive vähenes langenud mahtude ning telefoniliinide vähenemise tõttu 57,6 protsendile kogukäibest. Televisiooniteenused andsid kogukäibest 3 protsenti ja IT-teenused 2,4 protsenti.

Aasta esimesel kolmel kuul vähenesid ettevõtte tegevuskulud 0,5 protsenti, ettevõte investeeris 16,4 miljonit litti.

Vaatamata üldisele majanduslangusele olid ettevõtte esimese kvartali tulemused suurepärased. Eelmise aasta sama perioodi erakorralisi tulusid arvestamata suutsime oma käibe säilitada ning tehtud investeeringud peaksid parandama kõnekvaliteeti ning tagama ettevõttele tugeva positsiooni tulevikuks, kirjutab ettevõtte juht Arūnas Šikšta kommentaaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles