Elektrilevile ostab kaoelektri Eesti Energia

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.
OÜ Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Elektrilevi hankele laekus kaks pakkumust, millest soodsaimaks osutus Eesti Energia pakkumine, teatas ettevõte.

Vastavalt Elektrilevi, Eesti Energia ja Nord Pooli vahel sõlmitud kolmepoolsele lepingule hakkab Eesti Energia tegema börsitehinguid Elektrilevi võrgu kadude katteks vajaliku elektrikoguse ostuks. Elektri enda hind kujuneb börsil ja selle tasub Elektrilevi otse Nord Poolile, tehingute tegemise eest makstakse teenustasu Eesti Energiale.

«Alguses soovisime hankega leida elektrimüüjat, kes pakuks meile fikseeritud hinnaga elektrit maksimaalselt sellise piirhinnaga, mida lubab kadude katteks võrgutasusse arvestada konkurentsiameti metoodika. Sellise hinnalaega ei esitanud pakkumust meile aga ükski neljast osalema kutsutud suuremast elektrimüüjast. Seejärel pidime muutma hanke aluseid ja otsisime esindajat, kes saaks meie eest elektribörsil ostutehinguid teha, sest Elektrilevil endal börsil kauplemise õigusi ei ole,» selgitas Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

Aasta jooksul vajalikuks kaoenergia hulgaks hindab Elektrilevi ligikaudu 409 GWh, konkreetne ostetav kogus prognoositakse igaks päevaks eraldi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles