Lõuna-Korea president kutsus suurettevõtteid üles massikoondamistest hoiduma

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Park Geun-hye ja Lõuna-Korea tööstuste liidu (FKI)esimees Huh Chang-soo.
Lõuna-Korea president Park Geun-hye ja Lõuna-Korea tööstuste liidu (FKI)esimees Huh Chang-soo. Foto: SCANPIX

Äsja ametisse valitud Lõuna-Korea president Park Geun-hye kutsus chaebole ehk suurettevõtete juhte üles hoiduma plaanitavatest massikoondamistest, öeldes, et konglomeraadid, mida tema isa aitas nelikümmend aastat tagasi ehitada, peaksid vaatama kasuminumbritest kaugemale.

Lõuna-Korea endise sõjaväelise juhi tütre 60-aastase Park Geun-hye valituks osutumist eelmisel nädalal tervitati ka maailma suuruselt 14. majanduse äriliidrite poolt. Viis suurimat chaeboli kontrollivad varasid, mis on väärt rohkem kui pool riigi SKP-st, kirjutab Reuters.

Nädal peale valimisvõitu suurimate konglomeraatide juhtidega kohtudes ütles Park, et kindlustab ja innustab ausat äritegevust Lõuna-Koreas.

«Samal ajal pean ma teile edastama oma palve,» ütles Park Hyundai Motori, Samsungi, SK ja Posco esindajatega kohtudes. «Ma tunnen, et suured konglomeraadid peavad üritama muutuda.»

«Ma usun, et konglomeraatide peamine eesmärk ei peaks olema ainult kasumi suurendamine, vaid ka püüdlemine kogukonnaga kooseksisteerimise poole. Ma palun teil haldus- ja juhtimisraskustega võitlemisel mitte alustada kõigepealt ümberstruktureerimiste ja koondamistega, vaid selle asemel hoopis päästa võimalikult palju töökohti,» ütles Park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles