Kattel: võlakriis jõuab meile üha lähemale

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Kattel
Rainer Kattel Foto: Tallinna Tehnikaülikool

TTÜ professori Rainer Katteli sõnul muutub võlakriisist tingitud ebakindlus tuleval aastal üha enam tuntavaks ka Põhjamaades, mis omakorda aeglustab Eesti majanduskasvu, vahendab ERR uudisteportaal.

Katteli hinnangul seisavad Eesti majanduse ees laias laastus samad väljakutsed, mis tänavu: kuidas säilitada ekspordi kasv ning tugevdada sisemajanduse nõudlust.

«Kuigi Euroopa kontekstis on Eesti majanduskasv sel aastal olnud tugev, siis järgmine aasta tuleb ilmselt mõnevõrra nõrgem, sest Euroopas säilib tugev ebakindlus, mis üha rohkem kimbutab ka Põhjala majandusi, kellest Eesti kasv väga palju sõltub,» lisas ta.

«Majanduspoliitilises mõttes on 2013 aga väga oluline, kuna sel aastal pannakse suuresti paika Eesti plaanid uue perioodi eurorahade kasutamiseks.»

Katteli hinnangul peab Eesti uue perioodi tegevusi väga hoolikalt kaaluma ning senisest oluliselt paremini fokusseerima ja vähem bürokraatlikumalt haldama, et saada eurorahadest võimalikult suurt kasu järgnevatel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles