Halonen kritiseeris juhtide kõrgeid lisatasusid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen (vasakul) koos Peterburi kuberneri Valentina Matvijenkoga.
Tarja Halonen (vasakul) koos Peterburi kuberneri Valentina Matvijenkoga. Foto: AFP / Scanpix

Soome president Tarja Halonen kritiseerib intervjuus ajalehele

Helsingin Sanomat

firmajuhtide suuri lisatasusid ja väljendas arvamust, et optsioonide asemel võiks kasutada teistsuguseid preemiaid.


«Hea juhtkond on loomulikult hirmus tähtis, kuid samas ei tohi unustada, et firma kasumi taga on kõik töötajad,» rääkis Halonen.

Riigipea tunnistas, et ta on sel teemal ka varem arvamust avaldanud. «Üks ja teine on siis avaldanud arvamust, et see tädi on veidi vanaaegne,» lisas ta.

Riigipea väljendas lootust, et vaatamata majanduslangusele vaadatakse rahvast kui tervikut ja hoolitsetakse ka kehvemas olukorras inimeste eest.

«Loodetavasti on 1990ndate lamast õppust võetud ja tundub, et ongi,» rääkis ta. Halonen meenutas, et tollane valitsus lahendas majandusdepressiooni päris karmilt.

«Lama jälgi on endiselt näha ja neid näeb ka järgmine põlvkond. Loodetavasti seekord viib arutelu selleni, et inimesi ei unustata,» märkis ta.

President meenutas, et riigipea võimalused sekkuda majanduslanguse lahendamisesse on väiksed, otsuseid langetavad ikkagi valitsus ja parlament.

Haloneni sõnul poleks Soome mitte mingil viisil saanud kriisi vältida, kuna tegemist on globaalse probleemiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles