Britid uurivad meie finantsteenuseid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sel nädalal allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöölepingu Briti majandusekspertidega firmast Oxera Consulting Ltd, et uurida Eesti võimalusi finantsteenuste arendamiseks. 


Eesti suuruse ja geograafilise asukohaga riigil on võimalik suurendada sarnaselt teiste maailma majanduse tõmbekeskustega oma sisemajanduse kogutoodangut senisest veelgi jõudsama finantsteenuste arendamise kaudu. Uuringu eesmärk ongi välja selgitada, kas see on võimalik ning mida tuleb selleks teha, teatas ministeerium.

Kuna maailma rahaturgude kriisi tõttu on mitmed finantsettevõtted turult kadunud või oma tegevuspõhimõtteid muutnud, on vaja kaardistada finantskrahhi järgne olukord - kust, kuhu ja kuidas tänases olukorras Euroopas raha liigub.

Samuti selgitatakse uuringus välja Eesti positsioon finantsteenuste väärtusahelas: kuivõrd arenenud on meie finantsteenuste sektor ja millised on tänased eeldused kasvuks.

Uuringus analüüsitakse peamisi tõuke- ja tõmbetegureid, mis määravad finantsettevõtete asukohavalikut. Lisaks kaardistatakse ka kindlad finantsteenuste alamvaldkonnad, milles Eestil on suurim kasvupotentsiaal ja tehakse ettepanekuid nende elluviimiseks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja arengufond tahavad luua ühist arusaama finantsteenuste tulevikust nii avaliku sektori kui ka era- ja mittetulundussektoriga. Uuringut kaasrahastab tarkade otsuste fond. Partnerite ettepanekuid ja arvamusi kogutakse intervjuudega ja töötubades. Uuringu lõppraport valmib selle aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles