Ross: radioloogide terviserisk tuleb kompenseerida

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röntgen pole kunagi päris ohutu.
Röntgen pole kunagi päris ohutu. Foto: Margus Ansu

Eesti Radioloogia Ühingu juht Peeter Ross ütles, et meedikutele, kes kiirgusega kokku puutuvad, tuleb võimalikud tervisekahjud millegagi kompenseerida.


«Ma ei tea, mis saab, kui radioloogidelt see lühendatud tööpäev ära võetakse. Tööandja ei saa ju sundida inimesi kiirguse all töötama,» lausus Ross.

Ta ei välistanud võimalust, et osa häid spetsialiste sel juhul näiteks Soome tööle läheb, kus radioloogidel on ette nähtud kaks nädalat lisapuhkust. Praegugi käib viis arsti Ida-Tallinna haiglast iga kuu ühe nädala Soomes tööl. Residentidest lahkub Eestist ligi pool.

Ross avaldas lootust, et sünnib siiski mõistlik otsus ja haiged saavad oma vajaliku diagnostika endiselt kätte.

Radioloogide eestkõneleja sõnul ei rahulda arste see viis, kuidas asju aetakse. «Poolteist aastat vaidlesime hindade üle ja 6. märtsil valitsus kinnitas need. Vahetult enne lihavõttepühi saatis aga haigekassa juhatus kellegagi läbi rääkimata kirja, kus teatas, et otsustas ümber,» selgitas ta toimunut.

Ross ütles, et arstkond on valmis raskel ajal raha kokku hoidma ja on seda ka näiteks palku vähendades teinud, aga alati tuleks olukord enne läbi arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles