Lugeja küsib: kas valesti tehtud klassikalise kokteili võib tagasi saata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mojitot tehakse valge suhkruga.
Mojitot tehakse valge suhkruga. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugejal tekkis küsimus, kas ebahariliku välimuse või maitsega klassikalise kokteili nagu näiteks õunamartiini või mojito võib tagasi saata.

Vastab BabyBack Ribs & BBQ restoranide juhataja Aile Prükkel-Protin:

«Klassikaliste kokteilide puhul peaksid nad ikkagi tuginema klassikalistele retseptidele. Kui need just ei ole teistmoodi nimetatud. Näiteks «Martini Babybacki moodi». Paljudes kohtades öeldaksegi, et maja retsepti järgi ja siis võib seda teha nii, nagu ise soovitakse. Mõned kohad mõtlevad, et teevad näiteks värskelt pressitud mahlaga kokteilide kliendile teene kliendile, aga tegelikult on see vastupidi, sest see näeb halvem välja. Põhiasjad peaksid olema ikkagi kindlad. Nii nagu karbonaadi tellides me eeldame, et see on sealiha, võiks jääda ka Martini Martiniks. Moijto peab olema valge suhkruga. Kui Google’sse sisse toksida Mojito ja võtta näiteks pildid, siis üksi ei ole selline pruun sogane kokteil, nagu Eestis pakutakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles