Schäuble: Hollandi rahandusminister oleks eurogrupile hea juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem
Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem Foto: SCANPIX

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles reedel, et peab oma Hollandi kolleegi Jeroen Dijsselbloemi heaks kandidaadiks eurotsooni rahandusministreid ühendava eurogrupi juhi kohale.

«Selle kasuks, et eurogrupi juhtimise võtab üle mõne väikeriigi rahandusminister, on mitmeid kaalukaid argumente» ütles Schäuble usutluses Saksa uudisteagentuurile DPA.

«See võiks aidata leida ühisosa erinevate seisukohtade vahel,» ütles ta vastuseks küsimusele Luksemburgi peaministri Jean-Claude Junckeri mantlipärija kohta.

Schäuble lisas, et Dijsselbloem on väga kompetentne ja austatud poliitik.

Juncker kavatseb Eurogrupi eesistuja kohalt järgmisel kuul lahkuda.

Varem peeti võimalikuks kandidaadiks Schäublet ennast, kuid ta on sellest kavast loobunud.

Tema Prantsuse kolleeg Pierre Moscovici ei ole varjanud oma soovi järgmiseks eurogrupi juhiks saada, kuid tema kandidatuuri ei ole esitatud.

Euroopa pikima staažiga valitsusjuht Juncker on juhtinud eurogruppi alates 2005. aastast ning pidi lahkuma juba 17. juulil, kuid teda veendi asendaja puudumise tõttu veel pool aastat jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles