Merle Küngas tuleb tiiruga siseministeeriumisse tagasi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeerium
Siseministeerium Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Veebruarist asub siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskuse (SMIT) juhi ametikohale Riigi Kinnisvara AS teenuste- ja müügiosakonna juhataja Merle Küngas, kes on varem töötanud ka siseministeeriumis asekantslerina.   

«Tegemist on juhiga, kes tunneb hästi meie valitsemisala ja kellelt ootame häid tulemusi nii organisatsiooni hoidmises kui ka asutuse töötulemuste parandamises,» ütles siseminister Ken-Marti Vaher uut juhti iseloomustades. Siseministri sõnul on Merle Küngas siseministeeriumi valitsemisala pikaaegne tundja, kes on SMIT-i loomisesse panustanud juba 2008. aastal kui alustati siseministeeriumi valitsemisalas infotehnoloogia ja arenduskeskuse loomist.

«Keskuse juhtimise töös pean oluliseks kompetentse ja motiveeritud personali hoidmist ning organisatsiooni arendamist selliselt, et tekiks ühtne ja motiveeritud meeskond, kes sooviks pikaajaliselt panustada sisejulgeoleku süsteemide arendamisse ja haldamisse,» kirjeldab Merle Küngas peamisi eesmärke. Küngase sõnul on sama oluline SMIT-i poolt pakutavate teenuste kvaliteedi tõstmine klientide ootustest lähtuvalt. «IKT teenuste kvaliteet peab vastama kliendi ootustele ning usun, et selles osas on jätkuvalt arenguruumi.»

Merle Küngas on varasemalt töötanud Siseministeeriumis erinevatel ametikohtadel ning olnud Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse nõukogu liige 2006 – 2011. Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse endine direktor Mari Pedak lahkus omal soovil ametist selle aasta juulis, kui oli avalikuks saanud, kuidas 15 Pedaku alluvat käisid Hannoveris CeBITi messil, mis oli kirjas küll kui tööreis, kuid paistis välja pigem lõbureisina. Ametnike reis maksis 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles