Lugeja küsib: kas riided peab pärast ostmist ära pesema?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodlemine.
Poodlemine. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugejal tekkis küsimus, kuidas tootjad on mõelnud, kas riided peaks pärast ostmist ja enne selga panemist ära pesema?

Vastab Baltika kvaliteedijuht Ülle Uljata:

«Kõige olulisem on järgida hooldusjuhiseid toote sees, et tagada toodetele pikk eluiga. Üldjuhul ei pea vajalikuks uusi rõivaid enne kandmist pesta. Tihti on kangatootja kangapinna eriviimistlusega katnud, et anda kangale efektsust (näiteks läiget) või tagada materjali omaduste säilimine (näiteks tehakse kortsusuvastast töötlust). Iga pesukorraga materjali viimistlus väheneb ja kokkuvõttes rõiva eluiga lüheneb. Vaatamata sellele on enne kandmist soovitatav läbi pesta rõivad, millele on tootja vastava info soovituslikult juurde lisanud  -näiteks tumedad teksad -, et lahtine värv eralduks ja väheneks värviandvus. Kasutatud rõivaste ostmisel on toote pesemine enne kandmist kindlasti soovitatav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles