Ligi: Sõõrumaal on mitmekülgne juhtimiskogemus

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Andres Haabu

Rahandusminister Jürgen Ligi põhjendas ettevõtja Urmas Sõõrumaa määramist Eesti Raudtee nõukogusse tema suurte kogemuste ja teadmistega.

«Urmas Sõõrumaal tean olevat mitmekülgset ettevõtlus- ja juhtimiskogemust ning ka teadmisi strateegilistest valikutest, millest Eesti Raudtee tulevik sõltub,» teatas minister pressiesindaja vahendusel E24-le.

«Sõõrumaa on olnud majandusministri määratuna Eesti Raudtee nõukogus alates 2007. aastast, seegi on oluline, ning kui Juhan Partsi arvates oleks tema töös olnud puudujääke, ütleks minister seda ja määraks kindlasti kellegi teise. Mina ei tea, et oleks [töös puuudjääke],» lisas Ligi.

Riigifirmade nõukogudes määrab pooled kohad IRL ja pooled Reformierakond. Ligi saatis eelmisel nädalal kirja Partsile, milles teatas, et soovib Sõõrumaa nimetamist.

Sõõrumaa oli Eesti Raudtee nõukogus kuni selle aasta septembrini. Kaks kuud tagasi, oktoobris teises pooles sõlmis Eesti Raudtee kolmeaastase turvateenuse osutamise lepingu Sõõrumaa turvafirmaga USS Security.

«Ja kui kellelegi meeldib tema puhul näha seost erakondadega, siis selle on Urmas Sõõrumaa avalikult välistanud,» märkis Ligi.

Sõõrumaa pole viimasel ajal Reformierakonnale annetusi teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles