Eluasemete hinnad kallinesid aastaga 8,4 protsenti

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aastaga võrreldes tõusis korteri ruutmeetrihind Tallinnas 8,8 protsenti, ent langes ülejäänud Eestis 13,3 protsenti.
Eelmise aastaga võrreldes tõusis korteri ruutmeetrihind Tallinnas 8,8 protsenti, ent langes ülejäänud Eestis 13,3 protsenti. Foto: Scanpix/CORBIS

Eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2012. aasta kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 2,5 ja võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 8,4 protsenti, teatab statistikaamet.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusis korterite indeks 1,7 ja majade 4,5 protsenti. Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite ruutmeetrihind tõusnud kuus protsenti ja majade 13,7  protsenti.

Eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes tõusis korteri ruutmeetrihind Tallinnas 8,8 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 9,2 protsenti, ent langes ülejäänud Eestis 13,3 protsenti.

Võrreldes teise kvartaliga kallines korteri ruutmeeter Tallinnas 2,7 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 3,1 protsenti. Ülejäänud Eestis korteri ruutmeetrihind odavnes 6,4 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta. Indeksite arvutamisel on Eesti jaotatud kolme ossa: Tallinn; Tallinnaga külgnevad piirkonnad ning Tartu ja Pärnu linn; ülejäänud Eesti (eespool nimetatuteta).

Eluaseme hinnaindeksit avaldatakse baasil 2010 = 100. Aegrida algab 2005. aasta esimesest kvartalist. Aastaindeks arvutatakse nelja kvartali keskmisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles