Ericsson teeb hiigelmahakandmise

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni peahoone Stockholmis.
Ericssoni peahoone Stockholmis. Foto: BOB STRONG/REUTERS

Maailma suurim mobiilvõrguseadmete tootja Ericsson teatas, et kannab maha 8 miljardit krooni seoses ühisfirma mikrokiipide toojaga STMicroelecronics väärtuse allahindamisega, kirjutab Bloomberg.

Mitterahaline allahindlus läheb selle kvartali majandustulemustesse. Ericsson teatas, et ei osta ka ST-Ericssoni nimelises ühisettevõttes enamusosalust ehkki Šveitsi firma STMicroelecronics on teatanud, et ta väljub ettevõttest.

«Ericssoni teade näib valmistumisena ühisettevõtte sulgemiseks,» ütles uudisteagentuurile Aalandsbankeni analüütik Lars Soederfjell. «Ericsson võib üritada samuti otsida ostjat osale ettevõttele, aga kogu ühisfirmale ostja leidmine on väga raske,» lisas ta.

Ericsson ja STMicroelecronics lõid ühisettevõtte 2009. aastal pannes ettevõttesse 1,8 miljardit dollarit ja tehnoloogiat. Šveitsi ettevõte ütles, et tema osa tegevuskahjumis ulatub 9,5 miljardi Rootsi kroonini. Septembri lõpu seisuga oli ST-Ericssoni bilansis 39 miljonit dollarit raha ja netovõlg oli 1,35 miljardit dollarit.

Ericssoni aktsia hind langes kolm protsenti 64,30 Rootsi kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles