Uuest aastast muutuvad vee erikasutusloa taotlemise nõuded

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi.
Peipsi. Foto: Priit Simson

Keskkonnaamet teatas, et 1. jaanuarist jõustuvad vee erikasutusloa taotlemisega seotud muudatused. Muudatuste eesmärk on ajakohastada loa menetlusega seotud nõudeid.

Näiteks ei pea vee erikasutusloa taotlust enam esitama kahes eksemplaris.

Samuti täpsustati vee erikasutusloa taotlusmaterjalide loetelu. Eraldi loeteluna on nüüd välja toodud veekogu paisutamiseks või hüdroenergia kasutamiseks vajaliku vee erikasutusloa taotlemise materjalid. Samuti ei ole enam vajalik kohustuslikult kõiki varem määrusega küsitud vee erikasutusloa taotlusmaterjale esitada, vaid taotluse menetluse käigus selgitatakse välja täiendavate materjalide vajadus, mis võimaldab loa andjal olla paindlikum ning läheneda juhtumipõhiselt.

Taotluse saab esitada nii paberil kui elektrooniliselt. Üldjuhul väljastab loa Keskkonnaamet. Ainult kaldaga püsivalt ühendamata ehitiste ja veekaabelliinide ehitamiseks merel ning Peipsi ja Pihkva järvel annab vee erikasutusloa Keskkonnaministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles