Pühade ajal kasvab käsitöökommide materjalide müük

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöökommide valmistamine kommivabrikus Kalev.
Käsitöökommide valmistamine kommivabrikus Kalev. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Poekettides kasvab talve tulekul märgatavalt käsitöökommide toormaterjali müük, millega pühade ajal kodus ise maiustusi valmistatakse.

«Kommivalmistamise komponendid on Selveri sortimendis olemas ja kui ka hetkel on mõnest poest kokkamishuviline päkapikk läbi käinud, siis tellitakse juurde. Kompvekimaterjali müük tõepoolest talve tulekul kasvab, aga seda kasvu ei saa siiski võrrelda näiteks liha, verivorstide või mandariinide müügi kasvuga,» kommenteeris Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Postimehe lugeja sõnul soovis ta ühest suurkauplustest osta pähklisegu ja šokolaadipuru, ent need tootes olid poes otsa lõppenud. Kommide valmistamiseks läheb tihti tarvis ka purustatud mandlilaaste, kookosehelbeid jms.

«Toormaterjali kompvekkide tegemiseks on meie andmetel Rimi kauplustes suures osas olemas. Sellistel toodetel on hetkel hooaeg ning pakume näiteks kookoshelbeid, mandlilaaste, samuti purustatud ja röstitud metsapähkleid,» rääkis Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats ja nentis: «Ainus, mida me hetkel pakkuda ei saa, on spetsiaalne šokolaadipuru, kuid soovitame seda ise valmistada küpsetusšokolaadist.»

Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainase sõnul Prisma kauplustes kompvekkide valmistamise materjali jagub. «Kindlasti valmistatakse jõulude eel tavapärasest rohkem trühvleid ja muid maiustusi,» märkis ta.

Toidu valmistamine on pikkade pühade ajal aasta-aastalt üha enam populaarsust kogunud ning Vilu andmetel ostetakse päris hästi erinevaid komponente ja maitseaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles