Parts: pankurid pingutasid üle

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts
Majandusminister Juhan Parts Foto: Liis Treimann

Majandusminister Juhan Parts ütles riigikogu infotunnis, et pangaliidu ja teiste ettevõtjate protestikirjad taastuvenergia tasude seaduse kohta on ülepingutatud.

«Pangaliidu ja kõik muud erialaliitude, ühenduste avaldused on tugevalt ülevõimendatud, aga ma usun, et riigikogu liikmed teavad, et alati sellised avaldused käivad ühte või teist konkreetset ärihuvi puudutava otsusega kaasas,» lausus Parts.

«Valitsus on kindlasti huvitatud, et ükski tuuleenergia tootja pankrotti ei läheks. Ma kinnitan, et selle eelnõuga, mida valitsus on esitanud, mitte ükski tuuleenergia tootja pankrotti ei lähe, kui nad ise väga saamatud ei ole,» lisas Parts.

Riigikogu menetluses on elektrituruseadus, mis piirab uute investeeringute tegemist taastuvenergiasse. Suure löögi all on uute tuuleparkide rajamine, sest need on ka peaaegu ainus rohelise elektri tootmise viis, millesse on võimalik Eestis veel investeerida.

Taastuvenergiasse investeerinud panku esindav pangaliit, aga ka EBRD ning kõik selle ala ettevõtjad on protesteerinud seaduse vastu, väites, et seadus rikub ettevõtjate õigustatud ootusi subsiidiumile ja sellega halveneb Eesti kui investeerimispiirkonna usaldusväärsus.

«Ütlemised, et keegi enam ei investeeri, keegi ei tule, kõik on väga halb, ma ausalt öeldes ei suuda neid võtta lõpuni tõsiselt,» märkis Parts ettevõtjate protestide kohta.

«Meie jaoks on kaks põhilist positsiooni: tarbijate koormus peab vähenema ja riigil peab olema kontroll toetatava taastuvenergia mahu üle kuni aastani 2020,» kinnitas majandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles